Mire használható fel a babakötvény?

2022-10-11 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.
babakötvény
Babakötvény

Bebiztosítani a jövőt olyan feladat, amit sokan szeretnek elhanyagolni, pedig nem kellene. Felnőtt fejjel gondolkodni a megtakarításokról mindig más, mint fiatalon, amikor erre még nincs igazán lehetőség. A szülők feladata ugyanakkor, hogy gondoskodjanak a felnövekvő nemzedék anyagi stabilitásáról. Amíg sok évtizeddel ezelőtt a gyermekeket még gyakran azért vállalták, hogy felnőve, majd ők fognak gondoskodni az öreg szüleikről, addig manapság ez a terhet átvette a társadalom egésze, a nyugdíjrendszer kiépítésével.

A gazdasági élet azonban kiszámíthatatlan. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy rövid időn belül olyan sok minden történhet, amire nincs felkészülve a világ. Ez nagy bizonytalanságot szül, amivel megbirkózni koránt sem egyszerű. A családok többsége ma leginkább olyankor vállal gyermeket, amikor jól fut a szekér. A szülők mindkét tagja dolgozik és bőségesen van bevétel, amiből megteremthető a vágyott életvitel. A szülés után azonban minden megváltozik. Előfordulhat, hogy az egyik kereset teljesen kiesik, ami máris felborít mindent.

Ha sikerül is újra munkába állni, a bizonytalanság, gazdasági vállságok és recessziók zavart okozhatnak, a kicsi jövőjét pedig veszélyeztetik. A felnövekvő gyerkőcöknek egyre több támogatásra lesz szükségük, ezért megéri olyanba fektetni, ami garantáltan megtérül. A babakötvény kiváló befektetés, amit kár lenne kihagyni. Ez egy állampapír fajta, ami magas stabilitást és az infláció feletti kamatozást kínál. Futamideje legfeljebb 19 év, amit követően a már ifjú felnőtt tud vele rendelkezni és a jövőjét megalapozni, mondjuk a tanulmányok folytatásának finanszírozásával.

Jóformán bármekkora összegért lehet vásárolni babakötvényt, így nincs alapvető megkötés, amit teljesíteni szükséges. Ez egy olyan biztonságos megtakarítási forma, amire mindig lehet számítani. Ahhoz, hogy megtörténhessen a vásárlás, a Magyar Államkincstár valamelyik kirendeltségében Start-értékpapírszámla nyitása szükséges. A befektetés után bizonyos összegű állami támogatás jár, amivel tovább növelhető az érték évente. Kár lenne elszalasztani a kínálkozó lehetőséget.


Tags: