Ön tudja, hogy melyek az IR tünetek?

2017-08-23 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
IR tünetek

Az inzulinrezisztencia a modern kor betegsége és sajnos bárkit érinthet, fiatalt és öreget, férfiakat és nőket egyaránt. Bár az IR tünetek diagnosztizálásának hiánya miatt nincsenek pontos adatok, de a specialisták úgy saccolják, hogy a lakosság 60 százaléka ettől a problémától szenved.

Tehát jó tisztában lenni azzal, hogy mik az IR tünetek, mert akkor gyorsan orvoshoz fordulhat, ha észleli a jeleket magán vagy javasolhatja egy specialista felkeresését az ismerőseinek is, ha rajtuk vesz észre olyan szimptómákat, amelyek erre a kórra utalhatnak.

Tudni kell, hogy az inzulinrezisztencia teljesen hétköznapi rendellenességekkel jár együtt, így nem könnyű felismerni. Azonban, ha az ismert IR tünetek közül több is fennáll, akkor nagy a valószínűsége, hogy tényleg erről van szó. Például, ha az indokolatlan feszültséget, agresszivitást, állandó álmosság, fáradtság, koncentráció zavar és/vagy verejtékezés, szapora szívverés, magas vérnyomás is kíséri, akkor komoly oka van a gyanakvásra.

Ugyanakkor a hasi típusú hízékonyság és a hiábavaló harc a plusz kilók ellen is az inzulinrezistens állapot intőjele lehet, vagyis az IR tünetek igen összetettek. Ellenben jobb kivizsgálást kérni és azt az eredményt kapni, hogy nem ez áll a háttérben, mint kételkedni és halogatni a diagnózis felállítását. Ugyanis az IR korai stádiumban kezelhető a legkönnyebben, hiszen megfelelő táplálkozással és testmozgással remekül kordában tartható.

A lassú felszívódású szénhidrátok táblázat segít abban, hogy megfelelő szinten tartsa az inzulin hormonjainak a számát, illetve az online kalkulátorok is támogathatják az életmódváltásban. Általában maximum 160 mg szénhidrát fogyasztását írják elő az IR betegeknek, de ez egyénenként változhat, így fontos, hogy ne saját maga állapítsa meg a megfelelő mennyiséget.

Azt persze már Ön döntheti el, hogy a diéta betartásával mit fogyaszt, hiszen a lassú felszívódású szénhidrátok táblázat segítségével könnyen utánaszámolhat, hogy mi fér bele egy napi adagba. Elég nagy szabadságot kap és csak néhány szabályt kell betartani.


Tags: ,