Önálló, megbízható munkás a szivattyú

2016-05-18 | By yatoo | Filed in: Webáruház.
Megbízható szivattyú
Megbízható szivattyú

Most már teljesen megszokott a gazdák számára, hogy a májusban felmelegszik az idő és megszűnnek az esőzések. A régiek által hangoztatott májusi eső aranyat ér, egyre kevesebb alkalommal lesz helytálló, ugyanis a hónap közepétől már csak nagyon ritkán kap a föld nedvességet. A hiányzó nedvességet az öntözőrendszer segítségével lehet hatékonyan pótolni.

Egy hatékony öntözőrendszer szerves része a megbízható szivattyú, ami minden szélsőséges időszakban képes állandó készenléti állapotban lenni. A hatékonyság érdekében, már a kisgazdaságokban is automata öntözőberendezések a jellemzőek.

Elsősorban az olyan helyeken szokták előszeretettel használni, ahol a gazda ritkán fordul meg, a rendszer pedig minden külső beavatkozás nélkül képes heteken keresztül dolgozni. Természetesen az üzemképességet időszakosan érdemes ellenőrizni, de ha a rendszer megbízható alkotó elemekből van felépítve, elég hetente egyszer ellenőrizni a helyzetet. Ha a szivattyú és az automatizálás nem hibásodik meg, éveken keresztül működhet a rendszer, teljesen önállóan.


Tags: ,