A pécsi magasház utolsó pillanatai: 2016-ban ért véget a 40 éves story

2016-11-15 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Pécsi magasház
Pécsi „magasház”

A városlakók októberben végső búcsút vettek a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült 80 méter magas pécsi „magasháztól”. Az eredetileg 25 emeletes, 250 db egy- és másfél szobás lakást magába foglaló panelház a Szigeti Út és a Hungária utca találkozásánál volt található, azonban aki ezután látogat el ide, már csak hűlt helyét fogja találni az 1976-ban átadott épületnek.

Ugyanis az építési technológia hibája miatt, a vázszerkezet korrodálódott és a házat életveszélyesnek nyilvánították. Az évek során történtek kisebb-nagyobb mértékű megerősítési és felújítási munkálatok, illetve különböző pályázatok is aláírásra kerültek, amelyek az épület egyetemmé, irodaházzá való átalakításáról szóltak.

Azonban még a kivitelezés megkezdése előtt visszakoztak és felbontották a szerződést. 2013-ban adták ki a bontási nyilatkozatot és idén őszre semmisült meg teljesen Közép-Európa legmagasabb üresen álló ingatlana. Így ma már nem csodálhatják a pécsi „magasházat” az idelátogatók, azonban a történelmi város még így is sok látnivalót tartogat.


Tags: ,