Remek társ a nimfa papagáj

2022-09-11 | By admin | Filed in: Állatok.
nimfa papagáj
Nimfa papagáj

A megfelelő házikedvenc kiválasztása előtt érdemes előzetesen tájékozódni, hogy melyik fajta lehetne a legideálisabb a családnak. A döntés után, de még az állat beszerzése előtt, fontos minden szükségesnek ítélt eszközt és tárgyat megvásárolni. Kifejezetten népszerű választás a nimfa papagáj. Ha a szokásosnál több kihullott tollat találunk az élőhelye körül, nem kell rögtön megijedni, de érdemes külön figyelmet fordítani rá.

Ahogy a szőrös állatok, úgy a papagájok is évente néhány alkalommal levedlik a tollazatukat. A nimfa papagájnál is normális jelenség ez. Azonban, ha ez a folyamat nem zajlik le pár héten belül vagy nem megfelelően nőnek az új tollak és kopaszodni kezd a madár, az már egy intő jel.

Nem is gondolnánk, de ezt a problémát egyszerűen megoldhatja a napfény. Azonban az ablakon átszűrődő fény erre nem megfelelő. A nimfa papagáj kalitkáját éppen ezért érdemes ebben az időszakban kirakni a szabadba. Előfordulhat, hogy erre nincs lehetőség, ezért ilyenkor az eleségbe kell plusz vitaminokat juttatni.


Tags: