Sokféle kerítés készíthető

2015-12-05 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Miből készül a kerítés?
Miből készül a kerítés?

Mindig igyekezett az ember megvédeni családját, javait. Az idők során, a fenyegetésnek megfelelően lehetőségei szerint körülbástyázta az otthonát. Mára már a fizikai kerítés biztonsági funkciója háttérbe szorul és fontos lett az esztétika, hogy milyen képet mutat a telekhatárra épített fal.

Impozáns megjelenése van a régi idők jegyeit viselő kőből és vasból készített mestermunkáknak. Vaskos kőoszlopok szépen faragott kőből, közötte kovácsoltvas elemek vezetik ezt listát.

Egyszerűbb kivitelezés esetén, az oszlopok vakolva vannak és a köztes elemeken sem cifrázott sokat a kovács, de akár a dróthálót feszítenek ki egy keretre. Betonból is készíthető kerítés, olykor csak az oszlopok vannak betonból, de készülhetnek a közöttük levő mezők is előre legyártott betonelemekből.

Lehet kombinálni is ezeket, az egyszerűbb beton vagy zsalutéglából készített alapot, igényes kőburkolattal lehet díszíteni. A jó minőségű betonelemekből készített kerítés igen elegánsan határolja körbe a telket, védett teret biztosítva a kertészkedéshez.


Tags: ,