Vörösborok a balatoni régióban

2016-02-25 | By yatoo | Filed in: Szolgáltatás.
Balatoni vörösborok
Balatoni vörösborok

Amikor kirándulásra adjuk a fejünket és nekivágunk a csodás hazai tájaknak, gyakran botolhatunk bele minőségi szőlőtermő vidékekbe. A balatoni régió például nemcsak a kellemes fürdőzésről lehet híres, hanem az itt készített választékos vörösborok palettájáról is.

Főként a déli régió az, aminek a részén nagyobb szerepet kapnak a kékszőlő ültetvények, amelyek között olyanok szerepelnek, mint a merlot, cabernet, sauvignon, pinot noir, vagy éppen a híres kékfrankos. Ezek kifejezetten jó alapanyagot szolgálnak ahhoz, hogy igazán minőségi és egyben ízletes vörösborok készüljenek a térségben.

Előfordulhat, hogy a legtöbben úgy gondolják, a Balatonhoz inkább a fehérborok változatos világa köthető, de ezzel a megbélyegzéssel igazán csodás élményektől foszthatják meg magukat. Első lépésben, mielőtt olyan szándékkal vágnánk neki a turisztikai látványosságnak, hogy italt kóstolunk, nem árt kicsit alaposabban utánanézni, hogy milyen fajtákkal találkozhatunk, akár a vörösborok tekintetében is, hiszen kár volna elszalasztani a finom ízek megkóstolásának lehetőségét.


Tags: ,