Hogyan lehetséges a nyugdíjbiztosítás megszüntetése?

2022-03-08 | By admin | Filed in: Szolgáltatás.
Grantis nyugdíjbiztosítási tanácsadó
Grantis nyugdíjbiztosítási tanácsadó

Az utóbbi években sokan döntöttek valamilyen nyugdíjcélú öngondoskodási forma mellett, mert tudják, hogy az állami nyugdíj nem sokra lesz elegendő azokban az években, amikor több lesz a kiadás orvosi kezelésekre, gyógyszerekre. Az élet úgy hozhatja, hogy egyes személyek fel akarják bontani a biztosítóval kötött szerződésüket, vagyis meggondolják magukat. A Grantis nyugdíjbiztosítási tanácsadó szerint egyáltalán nem éri meg megszüntetni a biztosítást az első 3 évben. Előfordulhat, hogy a biztosított személy azért akarja megszüntetni a szerződést, mert nem tudja fizetni a megtakarítást.

Viszont léteznek más opciók is, amelyekkel jobban járhat, például kérhet díjszüneteltetést, akár 1-2 évig is. Emiatt semmiféle hátrány nem éri, bár azt tudni kell, hogy az éves költségeket ugyanúgy levonja a biztosító. Amennyiben tartósan nem tudja fizetni a díjat, akkor igényelhet díjcsökkentést is, ami azt jelenti, hogy havonta kevesebb pénzt kell befizetnie.

Ebben az esetben sérülhet a nyugdíjcél, viszont a szerződés nem szűnik meg, így a semminél ez is több. Viszont, ha a biztosított személy díjmentesítést kér, akkor zárolják a nyugdíjszámláján lévő összeget. Ilyenkor további hozamokat termel a bent lévő pénz, azonban befizetni már nem lehet és értelemszerűen az adókedvezmény sem jár. Ha 6 éven belül felbontjuk a nyugdíjbiztosítás szerződést, a hozamra 15%-os SZJA-t kell fizetni, és az adókedvezmény 120%-át visszafizetni. Amint látható, a nyugdíjbiztosítás megszüntetése nem éri meg, sokkal kedvezőbb megtartani azt.

Ha az adott nyugdíjbiztosítás jól van kiválasztva és az évek során nincs magára hagyva az ügyfél, sem a szerződése, akkor nagyon szép hozam érhető el vele. Egy elsőrangú választásnak milliós tétje lehet, úgyhogy tanácsos szakember segítségét kérni ebben. A nyugdijbiztositas.com weboldalon keresztül felvehetjük a kapcsolatot a kiváló szakértőkkel, akik úgy a választásban, mint az esetleges nyugdíjbiztosítás megszüntetése esetén a segítségünkre vannak. Bár remélhetőleg az utóbbira nem kerül sor.


Tags: